Menu

De week van Jessica, student middelbaar laboratorium onderwijs

Naam: Jessica Wiegman
Leeftijd: 19
Opleiding: Middelbaar laboratorium onderwijs (wordt ook wel laboratoriumtechniek genoemd).

 

 

 

 


Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
Ik vond biologie altijd al een heel leuk vak! Uitzoeken hoe heel het menselijk lichaam werkt, en altijd alles willen weten. Bij deze opleiding kon ik verschillende richtingen op. Een daarvan is pathologie. Pathologie is het onderzoeken van organen naar bijvoorbeeld kanker. Doordat kanker een veel voorkomende ziekte is, sprak het me aan. Met deze opleiding kan ik zoeken naar een oplossing.

Wat vind je het leukste aan je opleiding?
Er zijn mogelijkheden om jezelf te verbreden in het kennisgebied dat je het meest interesseert. De praktijken op het laboratorium sluiten goed aan op de theorie. Dat vind ik zelf prettig en daardoor blijft het leuk! Je leert iedere dag iets nieuws over het menselijk lichaam.

Dag 1:

 

Vanmorgen om half 9 moesten wij een Nederlands examen maken voor mijn opleiding.

 

 

 

 

 


Dit was op project uur. Hier gingen we bespreken wat we afgelopen week hebben gedaan en wat we aankomende week moeten doen.

 

 

 

 

 

 

Helaas moest ik mijn biologie toets herkansen… Maar dit keer ging die heel goed!

 

 

 

 

 

 

Na schooltijd was het zulk lekker weer dat ik heerlijk in de zon ben gaan liggen met mijn vrienden! Was echt super gezellig!

 

 

 

 

 

 

 

Dag 2:

Vanmorgen moest ik naar de orthodontist waar ik helaas al 6 jaar loop… Daarna ben ik naar leiden gegaan omdat ik daar op school zit. En kijk is wat een mooi uitzicht vanaf de trein!

 

 

 

 

 

Toen ik op school aan kwam heb een een rat ontleed. De rat moest daarna in een doorvoermachine zodat hij gefixeerd kan worden. Fixeren doen we om te zorgen dat het weefsel niet veranderd en verkleurd.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanmiddag ben ik met mijn vriend Leiden in gegaan en omdat het zulk mooi weer was! Was echt heerlijk.

Dag 3:

Vanmorgen moest ik even naar school om de organen van de rat in te bedden. Dit doen we in een soort van kaars (paraffine). Nadat de blokjes bevroren zijn kunnen we gaan snijden.

 

 

 

 

 

 

Vanmiddag was ik lekker vrij! Ik moest nog wat boodschapjes doen. Thuis heb ik 5 katten en die hebben natuurlijk ook wat te eten nodig!

 

 

 

 

 

 

Iedere woensdag ga ik op pad met een vriendin en een pitbull. Vandaag hebben we 4 uur lang door de duinen gelopen. Ook hebben we een lekker terrasje gepakt!Nadat we heerlijk gewandeld hebben zijn we bij mij thuis gaan duizenden (kaarten). Even lekker uitrusten! Vanavond ga ik lekker bank hangen.

 

 

 

 

 

 

Dag 4:

Vanmorgen moest ik om half 9 beginnen met praktijk ondersteuning. Dit doe ik omdat ik geen stage heb. Normaal gesproken loop ik in het 3e jaar van woensdag tot vrijdag stage.

Om 12 uur ben ik verder gegaan aan mijn eigen onderzoek. Gisteren heb ik de organen ingebed, vandaag gaan we (coupe) snijden op een microtoom. Als je mooie dunne plakjes hebt gesneden, leg je ze in een waterbad zodat ze mooi strekken. Daarna schep je ze uit het bad met een preparaatglaasje en leg je ze op de strekplaat zodat ze drogen.

Na school moest ik nog even werken. Mijn ouders hebben een eigen groenten en fruit kraam in Den Haag. Ik werk daar iedere zaterdag en soms spring ik bij als ze me nodig hebben.

Dag 5:

Vandaag kon ik lekker uitslapen! Dus we gingen met de auto naar school. Vanaf mijn huis is het een makkelijke weg en maar 45 minuten rijden.
Vandaag ging ik weer helpen op een praktijk. Deze groep is erg chaotisch maar daar kunnen we ook goed mee om gaan!

 

 

 

 

 

Na 5 uur praktijk (van half 2 tot half 7), is er gelukkig een mooi resultaat gevonden. Helaas was er file op de terugweg. Maar dat zijn we ook gewend!

 

 


Stel een vraag of geef een reactie!

Berichten worden pas geplaatst na goedkeuring door de beheerder.

Kijk ook eens op onze andere websites:

mijnscheikunde

sciencespace

natuurkundenl