Menu

De week van Matthijs, project manager paediatrics bij Danone

Even voorstellen

MatthijsNaam: Matthijs van der Zande
Leeftijd: 29
Vooropleiding: Bachelor Biotechnology, Master Food Technology
Beroep: Project Manager Paediatrics
Werkzaam bij: Nutricia, onderdeel van Danone

Waarom heb je voor deze baan gekozen?
Voor mij was deze baan een interessante nieuwe uitdaging na 4 jaar als productontwikkelaar gewerkt te hebben binnen de medische divisie van Danone (Nutricia).

Wat vind je het leukste aan je baan?
In deze functie ben ik zelf niet meer direct bezig met de inhoud, maar coördineer ik de taken van diverse experts, bijvoorbeeld productontwikkeling, marketing en de fabrieken. Hierdoor krijg ik wat mee van heel veel verschillende onderwerpen.

Dag 1

aardbei
Vanochtend ben ik gestart met een aantal vergaderingen samen met onze productontwikkelaars, productie coördinatoren, marketing en R&D. We hebben vergaderd over de verdere planning van twee van onze innovatieprojecten voor dieetvoeding voor ondervoede kinderen. Tussen de middag heb ik op een bijzondere manier een nieuw product aan mijn collega’s van andere afdelingen gepresenteerd: in een aardbeien-pak (niet mijn idee). Het ging om Nutrini Creamy Fruit: een nieuwe lepelbare dieetvoeding voor ondervoede kinderen.

Daarna snel het pak weer uit en op weg naar de fabriek in Zoetermeer om een investeringsvoorstel te laten ondertekenen.

Dag 2
Vandaag was het mijn beurt om mijn e-mail account te laten omzetten naar de nieuwe IT-omgeving. Ik had daarom zoveel mogelijk dingen gepland vandaag waarvoor ik mijn e-mail en blackberry niet nodig had. In de ochtend dus veel vergaderingen, maar ook even rustig kunnen zitten om de documenten van een testproductie later deze week door te nemen. Nu ik mijn e-mail en telefoon weer kan gebruiken is het gedaan met de rust en kan ik aan de slag om alle mails bij te werken en iedereen terug te bellen.

Dag 3
Omdat Danone afgelopen zomer een nieuw R&D (research and development) centrum heeft geopend op de Uithof in Utrecht kon ik vanochtend in het zonnetje op de fiets naar mijn werk in het R&D centrum. Door de ruime en moderne opzet is dit centrum ideaal om af en toe een dagje te flexwerken (www.nutriciaresearch.com). Voor mij als projectmanager is het ideaal dat alle R&D collega’s nu samen in een gebouw zitten. Hierdoor kan ik op een dag efficiënt met veel mensen bijpraten.

Dag 4
plasticbottleMede omdat het vandaag minder lekker weer was dan gisteren ben ik met de auto naar onze fabriek in Zoetermeer gegaan. Vandaag was een spannende dag omdat we voor een van de nieuwe verpakkingsinnovaties een proef hadden gepland in de fabriek. We hebben een van onze medische voedingen geproduceerd in een nieuwe verpakking. Met deze proef hebben we gevalideerd of de ideeën van onze verpakkingstechnologen ook in de praktijk op fabrieksschaal werkten. De proef is goed gelukt en we kunnen nu verder met het ontwikkelen en opschalen van dit product.

Dag 5
Morgen gaan we een nieuw leerprogramma introduceren binnen onze locaties in Nederland waarin we nog beter gebruik gaan maken van nieuwe technologieën (social media, e-learning, etc.) naast de bekende klassikale cursussen. Vandaag hebben we hiervoor de laatste puntjes op de i gezet. Ik vind het leuk dat het mogelijk is om naast mijn dagelijkse werk ook tijd te maken om mee te werken aan dit soort initiatieven.
De rest van de dag ben ik bezig geweest met het voorbereiden van een posterpresentatie voor het managementteam van een van onze fabrieken en uiteraard met het verwerken van de onvermijdelijke berg e-mails.


Stel een vraag of geef een reactie!

Berichten worden pas geplaatst na goedkeuring door de beheerder.

Kijk ook eens op onze andere websites:

mijnscheikunde

sciencespace

natuurkundenl