Menu

De week van Lobke, studente mlo chemisch analist

lobkeNaam: Lobke Spijker
Leeftijd: 19
Opleiding: Chemisch analist, MLO (MBO)

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
Omdat ik altijd al goed was in de beta vakken op school vond ik het ook enorm leuk om te doen. Mijn scheikunde leraar raden me deze opleiding aan. Toen ik eenmaal op die school was gaan kijken was ik verkocht.

Wat vind je het leukste aan je opleiding?
De verschillende soorten proefjes tijden praktijk

Dag 1
Mijn week begint met 3 dagen stage maandag, dinsdag en woensdag en op donderdag en vrijdag heb ik gewoon school. Dus vandaag een stage dag bij Alcontrol in Rotterdam. Dat is een bedrijf dat grond- en wateronderzoek doet. We onderzoeken of er olie of verschillende (soms zelfs giftige) stoffen in grond of water zitten. We werken veel samen en dat is enorm gezellig. Het is erg druk en door verschillende proefjes te doen en/of stofjes bij de grond of het water te gooien komen de stoffen die je wilt meten, via een speciaal apparaat, vrij.

Dit is 1 van de vele stages die je kan kiezen en doen.
Ik bereid me vandaag ook al vast voor op morgen. Omdat het zo druk is zet ik alvast alle materialen en stoffen klaar voor morgen zodat ik direct kan beginnen en meer kan doen dan vandaag. Dit gebeurt natuurlijk allemaal veilig in de zuurkast.

Op naar morgen!

Dag 2
Vandaag had ik weer een lekker drukke dag met stage. Met al die gekke dagen ertussen kom je haast niet aan je normale werk toe, maar aan alleen aan de spoedmonsters. Vanmorgen begon ik met de spoedmonsters inzetten op het apparaat, zodat als ze klaar zijn met meten, ik klaar ben met de lijst met de spoed monsters.
In zo’n apparaat zitten verschillende onderdelen en stoffen die je zo af en toe eventjes moet verversen, zoals bijvoorbeeld ook vandaag. Nadat de meeste spoed weg was kon ik het apparaat onderhoud geven. Dit is gelukkig zo gebeurd en zo kon ik snel verder met het meten van de monsters.

Het is zeker na van die drukke stage dagen heerlijk om te weten dat je donderdag weer lekker naar school mag! Daar word je alles verteld en hoef je alleen maar te luisteren, zo nu en dan heerlijk. Op naar morgen…:)

Dag 3
schoolEen dagje lekker op school. We zijn net klaar met het derde blok en gaan naar het vierde en laatste blok van dit schooljaar. Omdat ik in het derde jaar zit maak ik ook al examens voor Nederlands, Engels en wiskunde. Wiskunde heb ik al gehaald en ik ben nu bezig met mijn Nederlands. Vandaag had ik een lees- en luisterexamen en dat ging prima.

Na het examen hadden we een uurtje pauze en daarom zijn we met de hele klas even lekker buiten gaan zitten en genieten van het mooie weer. Omdat ik maar zo weinig op school ben is het enorm gezellig om dan eventjes bij te kletsen met al je klasgenoten.

Als afsluiting van de dag had ik nog twee uur chemie en begonnen we aan een nieuw onderwerp, polymeer chemie. Dit is bijvoorbeeld plastic, maar ook nog heel veel andere dingen. Dat wordt weer goed opletten! Na school zijn we met een stel nog eventjes de stad in geweest, want ja, er is nou eenmaal niks leukers dan eventjes snel shoppen na school!!!

Morgen heb ik praktijk, maar omdat we aan het einde zijn gekomen van het schooljaar hoeven we niet zoveel meer te doen. Dus vanavond een avondje vrij.

Dag 4
Vandaag was een rustige praktijk dag. We hadden maar tot 12 uur les. We hebben een titratie gedaan, dat is een makkelijke manier om een bepaalde stof uit een oplossing te halen. We zijn daarna met z’n allen even wat gaan drinken en zo eindigde mijn werkweek.

Dag 5
Het is weer maandag, enorme drukte op stage. Dit komt omdat er vorige week apparaten stuk zijn gegaan en er dus een achterstand is opgebouwd. Gelukkig doen de meeste apparaten het weer en kunnen we weer volop meten. We hebben wel een vervuiling aangetroffen in één apparaat en dat apparaat moeten we dus helemaal schoonmaken en onderhoud geven voordat daar weer mee kan worden gemeten. Na deze drukke dag heb ik lekker een avondje vrij. En morgen weer druk aan de slag om alle achterstand in halen.


Stel een vraag of geef een reactie!

Berichten worden pas geplaatst na goedkeuring door de beheerder.

Kijk ook eens op onze andere websites:

mijnscheikunde

sciencespace

natuurkundenl