Menu

Dag 6 en 7 – Winnie Hendrikx

Dag 6
eten_bewerkt
Iedereen heeft goed bijgeslapen van het feestje van gisteren en nu houden we een brunch in die cafetaria van de dorm. De dorm is een eigenlijk een groot studenten huis van 8 verdiepingen. We slapen per 2 op een kamer. Mijn kamergenootje komt uit China! Meisjes en jongens zijn strikt gescheiden en het is absoluut verboden om op elkaars afdeling te komen. Ik eet ongeveer 2 keer per dag hier in de cafetaria samen met de andere exchange studenten.

better together_bewerkt We zijn met een speciaal programma voor buitenlanders een dagje mee geweest. We zijn naar een enorm grote markt hier in de buurt geweest waar ze heel veel typische Koreaanse spullen en eten verkopen. Heel interessant! Op het einde kwamen we een kleding winkel binnen en vroeg de eigenaresse of we misschien de typische Koreaansen jurken (hanbock) wilden proberen. JA, natuurlijk!

 

spel_bewerkt Daarna gaan we natuurlijk op zaterdagavond en drankje doen! Vaak gaan mensen hier spelletjes doen, dus dat gaan wij natuurlijk ook doen. Jenga en een potje kaarten word het vandaag!

 

 

 

 

 

foto 4_bewerkt Voor de Koreanen blijven wij buitenlanders toch heel apart. Dus ook vanavond wilde er eentje met ons op de foto! Haha. Nu gaan we gezellig in drankje in Daegu doen, tot morgen en fijn weekend!

 

 

 

 

Dag 7

hike_bewerkt Vandaag gaan we hiken! Het weer is niet heel warm, maar perfect om de berg op te wandelen/klimmen. Hier zie je een foto van ons op de top! We hebben onderweg een hele felle zon gehad en sneeuw dus het was een leuk avontuur!

 

 

 

jump_bewerkt Na de bergtocht zijn we naar een grote tempel geweest. Heel indrukwekkend en prachtig! Er zijn een hoop tempels te vinden in Korea, elk met een mooi eigen verhaal. Veel tempels zijn vroeger in de oorlog afgebrand (heeel zonde..) en vanaf ongeveer 10 jaar geleden weer opgebouwd.

 

 

 

pizza_bewerkt Na zo’n drukke dag is het tijd voor pizza. Deze is net groot genoeg denk ik haha.

 

 

 

 

 

 

skype_bewerkt Ik sluit de zondag af met een Skype-gesprek met mijn ouders, oma en mijn zusje. Mijn zusje studeert in Amerika dus het is echt een heel internationaal Skype-gesprek: Nederland, Amerika en Zuid-Korea. We hebben ook net te horen gekregen dat we vanuit de universiteit 270 euro gewonnen hebben om een reisje te maken. Dus dat gaan we vanavond eens bespreken! Geniet allemaal nog van je weekend en leuk dat jullie me gevolgd hebben!


Stel een vraag of geef een reactie!

Berichten worden pas geplaatst na goedkeuring door de beheerder.

Kijk ook eens op onze andere websites:

mijnscheikunde

sciencespace

natuurkundenl