Menu

Dag 5- Marianne Jasperse

De laatste dag ga ik jullie meenemen naar steiger. Steiger, dat is toch zo’n ding waar je op kan staan? Ja dat ook, maar steiger is ook een plek waar schepen afmeren om te gaan laden of lossen. Zowel zee- als binnenvaartschepen nemen wij in behandeling. Los van onze grote steiger hebben we nog een ander manifold iets verder op het terrein zitten. Dit manifold wordt bediend door degene die algemeen loopt en hoort dus eigenlijk niet bij ‘T-steiger’.

foto_1_bewerkt

 

Dit is op manifold 7. Hier kunnen alleen binnenvaartschepen, ook wel lichters genoemd, afmeren om te laden of lossen.
Dit heeft te maken met de diepgang van het Hollands Diep water. Op dit moment ben ik bezig met de laadarm naar het schip te bewegen. Op de achtergrond is de weg te zien naar het grotere ‘T-steiger’.

 

 

foto_2_bewerkt

 

Bij het begin van de belading nemen wij ook leidingmonsters. Hiervoor dragen wij speciale chemicaliën handschoenen. Deze laten vloeistoffen pas na een bepaalde tijd door. Al is het natuurlijk niet de bedoeling dat wij product morsen of op onze handschoenen krijgen. Dit is puur ter bescherming.

 

foto_3_bewerkt

 

 

Aan- en afkoppelen aan boord van lichters doen de matrozen zelf, maar aan boord van zeeschepen zijn wij hier verantwoordelijk voor. Op dit moment ben ik bezig een eindstuk van een leiding aan de zwenkarm weer los te maken. Lekker sleutelen!

 

 

foto_4_bewerkt

 

 

Flinke laadarm hè? Dit is onze nieuwste laadarm.
Deze is circa 14 meter hoog.

 

 

 

foto_5_bewerkt

 

Hier zijn we een etheen schip aan het lossen.
Etheen is eigenlijk een gas maar wordt vloeibaar gehouden om te lossen. Dit noemen we een tot vloeibaar verdicht gas. Zoals goed te zien is op de foto zit er allemaal ijs aan de laadarm.

 

foto_6_bewerkt

 

 

Zo ziet het eruit als je op T- steiger loopt. Hier sta ik tussen manifold 4/5 in en kijk ik in de richting van manifold 2/3.

 

 

 

foto_7

 

 

En dit is de reden waarom ze het T-steiger noemen. Net een T!

 

foto_8_bewerkt

 

 

En nu is het weekend! Na zes dagen werken is het heerlijk om bijvoorbeeld doordeweeks boodschappen te doen.
Lekker rustig! En op mijn gemak alles uitladen.
Oh ja dit is trouwens mijn huis. En die auto ervoor dat is de mijne. Hmmm misschien toch maar weer eens wassen.
Alle tijd voor nu!

 

 

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een weekje mee te kijken in mijn beroep. Ik ga nu lekker weekend vieren, maar als er vragen zijn kan je natuurlijk altijd even contact opnemen. Veel succes!

 

Kijk ook eens op onze andere websites:

mijnscheikunde

sciencespace

natuurkundenl