Menu

Dag 3- Winnie Hendrikx

foto_1_bewerktVanochtend heb ik een hele leuke ontdekking gedaan. We hebben gewoon Nederlandse tulpen op onze schoolcampus! Gezellig toch, met die typische Koreaanse picknick tafel op de achtergrond!

 

 

 

 

 

foto_2_bewerkt

Vandaag hebben we een labmeeting. In de labmeeting vertelt elke student over zijn/haar project. We zijn met ontzettend veel onderzoekers op het lab (1 professor, 1 supervisor, 2 PhD studenten, 1 master student en 12 bachelor studenten uit Korea, China, Japan, Frankrijk en Nederland).
Het zijn er zoveel dat bij de labmeeting niet eens iedereen kan zitten, maar het is wel ontzettend gezellig!
Om terug te komen op de labmeeting: alle studenten maken een Powerpoint presentatie met een korte theoretische toelichting over het project. We vertellen wat we de afgelopen week gedaan hebben op het laboratorium en we laten onze resultaten zien. Er is natuurlijk niets leukers dan je goede resultaten aan anderen te laten zien!!

 

foto_3_bewerktNa de labmeeting is het tijd voor TAART want PhD student Daan is jarig! Daan komt ook uit Nederland en is hier momenteel al bijna 5 jaar. Hij heeft, net als ik, hier zijn afstudeerstage gedaan, maar hij vond het hier zo leuk dat hij niet meer teruggekeerd is naar Nederland.

 

 

 

 

foto_4_bewerkt

 

De bacteriën die ik gisteren heb verzameld wil ik nu gaan openbreken zodat mijn eiwit vrij komt. Om de celwand van de bacterie te verzwakken zet ik ze lekker een paar uurtjes in -80 graden Celsius. Daarna ga ik met sonicatie de celwand openbreken, zodat ik later mijn eiwit kan verzamelen.

 

 

 

foto_5_bewerkt

 

Natuurlijk vieren we vanavond de verjaardag van Daan! Bijna alle studenten van ons lab zijn aanwezig. Ook oude studenten die vorig jaar op ons laboratorium werkten zijn erbij, en nog veel anderen! Goede afsluiting van de dag!


Stel een vraag of geef een reactie!

Berichten worden pas geplaatst na goedkeuring door de beheerder.

Kijk ook eens op onze andere websites:

mijnscheikunde

sciencespace

natuurkundenl