Menu

Dag 2- Winnie Hendrikx

Ik vertfoto_2_bewerktelde dat ik gisteren een ‘stukje DNA’ in een bacterie heb ingebracht en 24 uur heb laten groeien op een voedingsbodem. Hier zie je het resultaat!
De witte stipjes die je op de voedingsbodem ziet zijn kolonieën van miljarden bacteriën met mijn ‘stukje DNA’.
Deze voedingsbodem is heel specifiek want alleen de bacteriën met het extra stukje DNA kunnen hierop groeien, alle andere bacteriën niet. En dat is precies wat ik wil,
want deze bacteriën kunnen mijn eiwit maken!

 

 

 

foto_3_bewerkt

Het is belangrijk om heel veel van deze bacteriën te verkrijgen, zodat er heel veel eiwit gemaakt kan worden. Hiervoor ga ik mijn witte kolonies in 9 hele grote erlenmeyers met 1 voedingsmedium per stuk laten groeien. Na ongeveer 2 uur ga ik deze grote flessen afkoelen met heel veel ijs en voeg ik IPTG toe, IPTG gaat ervoor zorgen dat alle bacteriën mijn eiwit gaan produceren. Ik moet tot morgen wachten om verder te werken, want ik moet mijn flessen eerste de hele nacht bij 10 graden incuberen.

 

foto_4_bewerkt

Vandaag is het zonnig weer en is de kersenbloesem aan het bloeien! We houden dus gezellig een picknick in het park. De universiteit staat bekend om deze prachtige kersenbloesem straat op de campus. Deze kersenbloesem bomen kun je overal in Zuid-Korea vinden. Helaas bloeit de kersenbloesem maar een paar weken, dus daarom moeten we er extra van genieten nu!

 

 

foto_1_bewerkt

Om de dag af te sluiten volg ik mijn Koreaanse les.
We leren het Koreaanse alfabet, zodat we leren om te lezen en te schrijven. Later gaan we ook leren spreken.
Mijn lerares spreekt bijna geen Engels, dus elke les is weer een groot avontuur haha.

Tot morgen!


Stel een vraag of geef een reactie!

Berichten worden pas geplaatst na goedkeuring door de beheerder.

Kijk ook eens op onze andere websites:

mijnscheikunde

sciencespace

natuurkundenl