Menu

Science Programme

Hoe combineer je natuurwetenschap en economie? Op welke manier kan duurzame energie financieel rendabel worden en de Nederlandse schatkist spekken? Hoe maak je fundamenteel onderzoek winstgevend?

De huidige samenleving staat voor de complexe uitdaging om energie, medicijnen, voeding en vervoer duurzamer te krijgen en uiteindelijk naar een economie te gaan die op biotechnologie gebaseerd is. Veel van deze uitdagingen zijn interdisciplinair en vereisen een nieuwe generatie wetenschappers, die capabel zijn om buiten de traditionele grenzen te kijken naar verschillende wetenschappelijke disciplines als scheikunde, biologie en economie.

Maastricht science program introduceert een nieuwe opleiding binnen de natuurwetenschappen. Tijdens je opleiding heb je veel keuzevrijheid en stel je je eigen curriculum in de natuurwetenschappen samen. Je wordt aangemoedigd verschillende onderwerpen uit verschillende wetenschapsgebieden binnen jouw interesses en ambitie te combineren. Tijdens de bachelor wordt een grote verscheidenheid aan cursussen aangeboden met als basisvakken biologie, natuurkunde, scheikunde en wiskunde, samen met verschillende interdisciplinaire vakken als ontwerpen en ondernemerschap.

In het Maastricht science program ben je vrij je te focussen op één discipline of op een combinatie van meerdere disciplines. Na je bachelor kun je, afhankelijk van je keuzes, doorstromen naar verschillende masteropleidingen in binnen- en buitenland. Zowel op het gebied van onderzoek als van beleid ligt een wereld aan je voeten.


Waar kun je de wo-opleiding Science Programme volgen?

 

Maastricht University

Kijk ook eens op onze andere websites:

mijnscheikunde

sciencespace

natuurkundenl