Menu

Molecular science and technology

Hoe kan je met behulp van de chemie de levensduur van de telefoonaccu verlengen? Hoe kun je de afvalberg minimaliseren?

Tijdens je bachelor Molecular science and technology houd je je bezig met chemie en de toepassingen van chemie in het dagelijks leven. De maatschappij kan niet zonder chemie: wat je eet en drinkt, wat je op je huid smeert, de mobiele telefoon waarmee je belt of de energie die nodig is in huis en voor vervoer. De vraag naar nieuwe producten en processen neemt alleen maar toe. Het moet echter allemaal veilig zijn, met weinig verspilling van grondstoffen en energie. En de producten die vervaardigd worden moeten aan het einde van hun leven weer worden afgebroken en moeten zo min mogelijk belastend zijn voor het milieu. Bij Molecular science and technology kijk je naar processen, naar het gedrag van stoffen en naar de kringloop van stoffen en energie.

Gedurende je bachelor Molecular science and technology krijg je vakken als anorganische chemie, procestechnologie, thermodynamica, wiskunde en natuurkunde. Daarnaast doe je zelf onderzoek in een onderzoeksgroep. In het tweede jaar kies je een specialisatie: scheikunde of technologie. Wanneer je je specialiseert in de scheikunde focus je op de ‘waarom’ vraag, terwijl de nadruk bij een specialisatie in de technologie ligt op het toepassen van je scheikundige kennis.

Na de bachelor Molecular science and technology kun je diverse masteropleidingen volgen of gelijk aan het werk. Je kunt zowel kiezen voor een carrière in de chemiesector of voor een carrière bij de overheid of in het onderwijs.


Waar kun je de wo-opleiding Molecular science and technology volgen?

Weten wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen de scheikunde-opleidingen op verschillende universiteiten? Download dan dit Excel-bestand: Matrix sk-opleidingen WO Nederland_2017

Universiteit Leiden/TU Delft

Kijk ook eens op onze andere websites:

mijnscheikunde

sciencespace

natuurkundenl