Menu

Life science & technology

Hoe kun je een virus zo bewerken dat het als een medicijn werkt? Wat is de overeenkomst tussen bier, penicilline en biologisch afbreekbaar plastic? Hoe verander je een bacterie zodat deze in staat is om water te zuiveren?

Tijdens de bachelor Life science & technology draait het om levende cellen, de basis van het leven. De cel is de bouwsteen van planten, mensen, dieren en micro-organismen. Je kijkt naar cellulaire processen op verschillende niveaus, van DNA tot RNA tot eiwit. Er valt hier nog veel te ontdekken! Kennis van de cel kan bijdragen aan betere medicijnen, betere behandelingen van ziekten, gezondere voedingsmiddelen en zelfs een schoner milieu.

Om de cel te doorgronden krijg je tijdens de bachelor vakken als scheikunde, natuurkunde, wiskunde en informatica, eventueel gecombineerd met procestechnologie of geneeskunde. Tijdens practica en onderzoek verzin je creatieve toepassingen met behulp van je kennis van meerdere vakgebieden. Je hebt tijdens je bachelor veel keuzevrijheid waardoor een bachelor Life science & technology je toegang geeft tot vele masteropleidingen in bijvoorbeeld de medische en farmaceutische wetenschappen, gedrags- en neurowetenschappen, moleculaire levenswetenschappen en biomedische technologie.

Na de studie Life science & technology kun je werken in Life science onderzoek, maar je kunt ook werken in het management of beleid, binnen een eigen bedrijf of bij de overheid.


Waar kun je de wo-opleiding Life science & technology volgen?

Weten wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen de scheikunde-opleidingen op verschillende universiteiten? Download dan dit Excel-bestand: Matrix sk-opleidingen WO Nederland_2017

Rijksuniversiteit Groningen

Universiteit Leiden/TU Delft

Kijk ook eens op onze andere websites:

mijnscheikunde

sciencespace

natuurkundenl