Menu

Levensmiddelen-technologie

Hoe maak je een lekker en gezond sportdrankje? Is er een veilig en natuurlijk alternatief voor synthetische geur- en smaakstoffen? Hoe maak je producten langer houdbaar zonder dat dit ten koste gaat van de smaak?

Tijdens de bachelor levensmiddelentechnologie richt je je op de verwerking van grondstoffen tot lekkere en veilige levensmiddelen. Je houdt hierbij rekening met de wens van de consument, die steeds nieuwe producten wenst. Nieuwe producten moeten bovendien veilig, gezond, goed houdbaar en smakelijk zijn. De studie levensmiddelentechnologie is zeer praktijk- en resultaatgericht: je past kennis uit de scheikunde en natuurkunde toe om onder andere de geur, kleur, smaak en veiligheid van levensmiddelen te optimaliseren.

Behalve algemene vakken als scheikunde en wiskunde volg je vakken als celbiologie, fysische chemie en microbiologie voor levensmiddelentechnologen. Ook doe je kennis op voor het ontwerp en design van verpakkingsmateriaal. Behalve colleges volg je practica en werk je met een groepje studenten uitdagende projecten uit. Je kunt je uiteindelijk specialiseren in procesontwerpen, productontwerpen, voedselveiligheid, productfunctionaliteit, levensmiddelenbiotechnologie, levensmiddelen innovatie en management, zuivelkunde of kwaliteitsmanagement.

De levensmiddelenindustrie is een van de grootste bedrijfstakken in Nederland. Levensmiddelentechnologen leveren de benodigde kennis om de concurrentiepositie van Nederland in de internationale markt te versterken. Uiteraard is de levensmiddelenindustrie de grootste werkgever voor onze afgestudeerden, maar je treft ook levensmiddelentechnologen bij de overheid, diverse opleidingen en in het buitenland aan.


Waar kun je de wo-opleiding Levensmiddelentechnologie volgen?

Wageningen Universiteit

Kijk ook eens op onze andere websites:

mijnscheikunde

sciencespace

natuurkundenl