Menu

Advanced technology

Wil jij de technieken achter de wereld om ons heen doorgronden? Ontwikkel jij inzicht om de maatschappij optimaal te laten profiteren van de techniek?

Als je advanced technology studeert volg je een brede bachelor die nauw aansluit bij de behoeften van de samenleving. Tijdens je bachelor combineer je diverse natuurwetenschappelijke disciplines zodat je innovatieve en verrassende oplossingen kunt bedenken voor nieuwe problemen. Je combineert hiervoor je kennis uit de vakgebieden elektrotechniek, scheikundige technologie, technische natuurkunde, wiskunde en werktuigbouwkunde maar ook nog bedrijfskunde. Je specialiseert je namelijk niet alleen in natuurwetenschap en techniek, maar je leert ook de ins en outs van het ondernemerschap.

De bachelor advanced technology is een zeer brede praktijkgerichte opleiding. Doordat je tijdens de bachelor een brede theoretische kennis opdoet uit verschillende vakgebieden kun je als geen ander techniek benaderen uit verschillende invalshoeken. Advanced Technology opereert in het centrum van nieuwe technologische ontwikkelingen. Door het combineren van natuurwetenschappelijke kennis uit verschillende vakgebieden werp jíj een nieuw licht op maatschappelijke problemen als energiezuinig transport en nieuwe bronnen van schone energie.

Advanced technology is een Engelstalige opleiding welke enkel aan de Universiteit Twente gegeven wordt. Je studeert samen met jongeren uit onder andere Duitsland, China en Indonesië. Door het internationale karakter van de opleiding ligt de wereld aan je voeten: na het afronden van je bachelor kun je doorstromen naar verschillende masters in binnen- en buitenland als nanotechnologie en mechanische engineering.


Waar kun je de wo-opleiding Advanced technology volgen?

Universiteit Twente (Enschede)

Kijk ook eens op onze andere websites:

mijnscheikunde

sciencespace

natuurkundenl