Menu

Leoni Swart

Welke opleiding volg je?
Scheikunde aan de Universiteit Utrecht.

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik het vak op de middelbare school ook al heel interessant vond. Ik vind het leuk om praktisch bezig te zijn en toen ik had deelgenomen aan een meeloopdag was mijn keuze snel gemaakt. Ook is scheikunde een hele brede opleiding, je kunt nog heel veel kanten op. Je kan bijvoorbeeld de farmaceutische kant op, of de biologische kant.

Is de opleiding zoals je had verwacht?
Ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik moest verwachten. Maar de opleiding is nog breder dan ik verwacht had. Ook omdat je vakken als wis- en natuurkunde krijgt. Het zijn eigenlijk alle bèta vakken in één opleiding en dat bevalt mij erg goed!

Kun je studie goed combineren met sport, bijbaan en/of hobby?
Ja dat gaat prima. Vaak maak je wel lange dagen (van 9 tot 5), maar daarna hoe je niet zoveel aandacht meer te besteden aan je studie. Je hebt dus de avonden en je weekenden vrij voor bijv. sport. Zelf sport ik 3 keer per week en ook werk ik twee avonden. Voor tentamens heb je vaak een aantal vrije dagen, dus ook dan hoef je niet na 5en te gaan zitten leren.

Is het een leuke stad om te studeren?
Ja! De scheikunde opleiding aan de Universiteit Utrecht is één van de grootste scheikunde opleidingen van Nederland. Zelf vind ik het leuker om met een grote groep te zijn. Ook hebben we een heel gezellige studievereniging. Ik woon sinds een halfjaartje op kamers. Dan leer je Utrecht zelf ook beter kennen, en je kunt je daar doordeweeks prima vermaken. Leuke winkels en erg gezellig om uit te gaan.

Waar zie je jezelf later werken?
Ik denk dat ik later in een lab ga werken. Ik wil graag onderzoek doen naar ziektes of medicatie daartegen, bijvoorbeeld kanker.

Kijk ook eens op onze andere websites:

mijnscheikunde

sciencespace

natuurkundenl