Menu

Esther Slouwerhof

Welke opleiding volg je?
Ik volg de opleiding Scheikundige Technologie (ST) aan de Universiteit Twente.

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik altijd al interesse heb gehad in de exacte vakken, maar niet mij wilde focussen op één richting. ST is hiervoor heel geschikt, omdat het de combinatie is van scheikunde, wiskunde en natuurkunde. Hierbij ben je breed opgeleid, je focust je niet alleen op de techniek, maar ook op de maatschappij.

Is de opleiding zoals je had verwacht?
Ja, de opleiding is zeker zoals verwacht na de voorlichtingsdagen en meeloopdag. Tijdens de studie ontdek je steeds meer de verbanden tussen de verschillende vakgebieden, waardoor de studie echt één geheel vormt. Je wordt breed opgeleid en hebt veel mogelijkheden voor later.

Hoe is de verhouding practicum : colleges?
Tijdens het eerste jaar heb je ongeveer 1/3 van de tijd practicum en de rest van de tijd hoor- of werkcolleges. In het tweede jaar wordt dit iets minder, maar alsnog zijn daar de praktische aspecten zeer belangrijk tijdens de studie.

Wat vind jij het leukste vak?
Het leukste onderdeel vond ik Project Chemische Technologie in het tweede jaar. Bij dit project ontwerp je een deel van een chemische fabriek en pas je veel van de geleerde theorie van de afgelopen jaren toe. Aan het eind van dit project ga je, samen met je projectgroepje, kijken op de plek waar de door jouw ontworpen fabriek al daadwerkelijk staat. Hiermee kan je dus jouw ontwerpen vergelijken met hoe het er in het echt aan toe gaat. Een zeer leerzame ervaring!

Waar zie je jezelf later werken?
Ik zie mezelf later werken in de richting van de procestechnologie. Waar precies zou ik nog niet weten, maar de procestechnologie spreekt mij heel erg aan en ik zou me hierin dan ook nog graag verder verdiepen!

Kijk ook eens op onze andere websites:

mijnscheikunde

sciencespace

natuurkundenl