Menu

Dianne Maasdijk

Welke opleiding volg je?
Farmaceutische Wetenschappen aan de Vrije Universiteit.

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
Ik vond scheikunde op de middelbare school altijd al heel leuk. Maar van Farmaceutische Wetenschappen verwachtte ik dat het meer toegepast zou zijn. Je weet precies waar je mee bezig bent, namelijk het ontwikkelen van geneesmiddelen. Op scheikundigniveau komt hier een boel bij kijken, maar dat trok me juist aan…

Is de opleiding zoals je had verwacht?
De opleiding bevatte in het begin vrij veel wiskunde, daar had ik niet op gerekend. De vakken zorgden verder niet voor erg veel verrassingen. De opleiding zelf is klein, ongeveer 25 eerstejaars per jaar. Hierdoor is alles veel persoonlijker en gezelliger dan ik het verwachtte.

Hoe is de verhouding practicum : colleges?
Ik denk dat in de bachelorfase je ongeveer 25% van de tijd met practica bezig bent. In de masterfase is dit bijna 50%.

Wat vind jij het leukste vak?
De leukste vakken vind ik de communicatievakken en de specifieke toxicologievakken. Ik interesseer me erg voor de wetenschapscommunicatie, maar ook de inhoudelijke toxicologie trekt mij nog steeds erg aan. Ik vind het reuze interessant om erachter te komen hoe een medicijn werkt of waarom juist niet en wat voor toxische bijwerkingen het geneesmiddel dan vertoont.

Waar zie je jezelf later werken?
Ik hoop later iets in de wetenschapscommunicatie te gaan doen. Je kunt dan denken aan allerlei beroepen die de wetenschap vertalen naar mensen met een niet-wetenschappelijke achtergrond. Een wetenschapsjournalist doet dit bijvoorbeeld.

Kijk ook eens op onze andere websites:

mijnscheikunde

sciencespace

natuurkundenl