Menu

Maartje van de Weem

Welke opleiding volg je?
Ik volg de laboratorium opleiding op het MLO in Oss. Ik heb er gekozen voor de klinisch chemische richting. Volgend jaar ga ik naar het 4e en dus laatste jaar.

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
Voor dat ik aan deze opleiding begon, heb ik verpleging gedaan. Hiermee ben ik na 1,5 jaar gestopt omdat ik de praktijk te zwaar vond. Toch wilde ik wel graag in een ziekenhuis werken en met patienten omgaan. Zo ben ik bij deze opleiding terecht gekomen. Verder wist ik al wel wat deze opleiding inhield, omdat mijn vader zelf ook analist is en nu docent.

Valt de opleiding mee of tegen?
De opleiding valt heel erg mee. De theorie is erg leuk en goed te doen. We hebben veel praktijk, van meerdere vakken. Onze school is erg klein en heeft maar weinig leerlingen. We hebben dus kleine klassen. Je kunt bij de leraar dan ook makkelijker om extra uitleg vragen als je iets niet goed snapt.

Hoeveel dagen per week ga je naar school?
Normaal gesproken 5 dagen in de week. Maar afgelopen half jaar had ik stage en ging ik 4 dagen naar stage en 1 dag in de week naar school. Volgend jaar heb ik het hele jaar stage en ga ik in principe 5 dagen per week op stage. We hebben dan maar 5/6 terugkom dagen op school.

Wat vind jij het leukste aan de opleiding en waarom?
Dat het zo’n kleine school is. Je kent de leraren en leerlingen dan ook goed. Wat ik verder leuk vind is alles wat ik op school heb geleerd nu in de praktijk (stage) toe te passen. Op stage gaat alles met grote apparaten. De bepalingen die we daar op de apparaten uitvoeren, oefenen we op school met de praktijk nog allemaal met de hand. Zo leer je wel heel goed waarom en hoe je iets doet, alles in stappen.

Waar wil je na je opleiding gaan werken?
Ik wil later op een laboratorium in een ziekenhuis werken.

Kijk ook eens op onze andere websites:

mijnscheikunde

sciencespace

natuurkundenl