Menu

Natasja Fraters

Welke opleiding volg je?
Biotechnologie

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
Ik heb voor biotechnologie gekozen omdat ik geïnteresseerd was in genetica en biologische processen. Ook wilde ik graag nieuwe dingen ontdekken. Ik vond in deze opleiding veel aspecten die mij interesseerden, zoals biologie, chemie en een beetje wiskunde.

Is de opleiding zoals je had verwacht?
Zeker! Eigenlijk nog leuker! Je krijgt iedere keer weer een project waar je je helemaal in kan verdiepen. Je gaat nadenken over mogelijke oplossingen en doet hier onderzoek naar. Het is net alsof je een puzzel moet oplossen. Het is ook leuk om dan jouw oplossing met die van een andere groep te vergelijken, dan zie je ineens nog meer mogelijkheden.

Wat vind je het leukste aan je studie?
Naast het teamwerk en de sfeer in de lessen vind ik de thema’s die wij behandelen ontzettend interessant. En daarbij de vrijheid die je krijgt om zelf te zoeken en je eigen draai erin te vinden. Ook is de praktijk ontzettend gezellig! Meestal werk je met een paar mensen en dat is altijd leuk, maar je leert ook veel en je doet de raarste dingen. Ik weet nog dat we met eierstokken van een koe in het lab stonden en met een naald de eicellen er uit moesten halen. Of dat we gingen vergisten tot bier. Het zijn zeker dingen die je nooit meer vergeet!

Kun je studie goed combineren met sport, bijbaan en/of hobby?
Ja dat kan, naast mijn studie werk ik voor school en ga ik ongeveer 3x per week sporten. En hobby’s ook wel, ik ga vaak stappen met vrienden en samen eten.

Waar zie je jezelf later werken?
Het lijkt mij wel leuk om voor een adviesbureau of bij de overheid te werken. Al zie ik mijzelf ook wel in het fundamenteel onderzoek. Of in het onderwijs, om de volgende generatie te leren wat mijn docenten mij geleerd hebben. Maar dat laatste bewaar ik voor over 30 jaar!

Kijk ook eens op onze andere websites:

mijnscheikunde

sciencespace

natuurkundenl