Menu

Madelon Kriek

Welke opleiding volg je?
Ik volg de opleiding Applied Science en ben nu vierde jaars. Deze opleiding is een aantal jaren geleden samengesteld uit 3 verschillende opleidingen (Chemie, Chemische Technologie en Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek).

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
Toen ik op het VWO zat, wist ik niet wat ik wilde gaan doen. Ik vond scheikunde leuk en biologie, maar ook wiskunde en natuurkunde. Ik ben toen gaan kijken op verschillende hogescholen, maar vooral het praktijkgedeelte en het toegepaste werk in projecten sprak mij erg aan in deze opleiding. Wat ook erg belangrijk was, ik kon nog steeds alle dingen, onderwerpen, vakken doen die ik toen al leuk vond.

Is de opleiding zoals je had verwacht?
Ja, eigenlijk wel. Er zijn natuurlijk altijd wel punten die toch anders gaan. In het begin had ik erg veel moeite om te wennen aan het nieuwe competentiesysteem, maar toen ik het eenmaal door had, heb ik me goed kunnen ontwikkelen door ook veel andere activiteiten te doen. Je kreeg daar ook echt gewoon ruimte voor, dus ben ik gaan mee- werken in de studievereniging en doe ik zo hier en daar nog andere dingen voor de opleiding, zoals voorlichtingen geven op middelbare scholen.

Wat vind je het leukste aan je studie?
Het leukste vind ik het contact met de studenten. In het derde jaar kregen we ook de kans om onszelf meer te gaan ontwikkelen op het gebied van coachen en leiding- geven. Ik ben nu dan ook begeleider van verschillende tweedejaarsprojecten, wat natuurlijk erg leuk is en leerzaam. Daarnaast ben ik ook studieloopbaanbegeleider van een eerstejaarsgroep, om hen ook mee te kunnen geven wat ik allemaal al geleerd heb en hun daarbij te sturen waar dat nodig is. Hierdoor heb je veel contact met een aantal docenten en ook dat is erg leuk. Maar er zijn meerdere dingen die ik leuk vind aan de opleiding zoals het projectwerk, de gezelligheid van de studievereniging, noem maar op.

Kun je studie goed combineren met sport, bijbaan en/of hobby?
Op zich is het wel goed te combineren, hoewel het wel steeds moeilijker wordt. Sporten, daar maak ik dan gewoon tijd voor en een bijbaan, dat is toch ook altijd in het weekend geweest. Maar echt hobby’s uitvoeren, dat is wel wat minder geworden. Maar het is zeker niet zo dat je alles moet laten vallen. In het derde studiejaar heb je zeker veel vrijheid qua keuzemogelijkheden, waardoor je zelf kan bepalen wanneer je wat gaat uitvoeren, waardoor je dus ook tijd kan vrijmaken voor andere dingen.

Waar zie je jezelf later werken?
Dat weet ik nog niet, maar ik wil wel graag op het laboratorium werken. Gewoon heel de dag een beetje wat proeven doen (lekker makkelijk gezegd). Ik zit dan te denken aan de richting biochemie en dan bij Organon of Philips. Maar nog niks is zeker, dat moet ik voor mezelf nog eens gaan uitzoeken en op een rijtje zetten, want er is zoooo ontzettend veel mogelijk!

Kijk ook eens op onze andere websites:

mijnscheikunde

sciencespace

natuurkundenl