Menu

Dinant Riks

Welke opleiding volg je?
Applied Science, aan de Fontys Hogeschool Toegepaste Natuurwetenschappen in Eindhoven.

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
Ik was op zoek naar een opleiding die chemie combineerde met biologie. Ik wil later namelijk graag gaan werken in de farmaceutische wetenschappen, me bezig gaan houden met het ontwikkelen van nieuwe medicijnen.

Is de opleiding zoals je had verwacht?
In het begin is het zelfstandig werken wel even wennen, maar gedurende het jaar went het steeds beter. Ik vind het fijn dat ik zelf kan aangeven wat ik wel wil leren en wat ik niet interessant vind. Aan die laatste onderwerpen hoef ik dan ook minder tijd te besteden.

Wat vind je het leukste aan je studie?
De proefjes natuurlijk, het werken met gevaarlijke bacteriën, het meten met behulp van apparaten die duizenden euro’s kosten, het ontsluiten van mengels bij temperaturen boven de 500 graden. Dat wil toch iedere betá-student?

Kun je studie goed combineren met sport, bijbaan en/of hobby?
Ja hoor. Ik ben op zaterdag actief op scouting, ik speel gitaar in een bandje en zit ook regelmatig bij m’n vriendin op de bank. En natuurlijk het uitgaan, de feesten van de studievereniging, de bbq’s, etc. Als je elke dag een uurtje of 2 aan je huiswerk besteedt en netjes naar alle colleges gaat is het zeer goed te doen. Alleen voor de tentamens is het even blokken.

Waar zie je jezelf later werken?
Ik hoop hierna verder te studeren in de richting farmaceutische wetenschappen aan de universiteit. Daarna hoop ik in het wetenschappelijk onderzoek een baan te vinden bij het ontwikkelen van medicijnen tegen bijvoorbeeld Alzheimer en ADHD.

Kijk ook eens op onze andere websites:

mijnscheikunde

sciencespace

natuurkundenl