Menu

Procesoperator A/ operator (niveau 2)

Ben je geïnteresseerd in productieprocessen? Wil je werken in een bedrijf waar auto’s, cosmetica of frisdranken gemaakt worden? Ben je geïnteresseerd in mechanische en chemische processen?

Als Operator A of Procesoperator A draag je binnen een bedrijf zorg voor het productieproces. Je gebruikt je kennis van eenvoudige processen en de installaties om storingen te verhelpen. Je stuurt bij als er iets dreigt mis te gaan. Daarnaast zorg je voor het onderhouden en ombouwen van de productielijnen. Veiligheid staat altijd hoog in het vaandel en is één van je belangrijkste verantwoordelijkheden. Als het om complexe installaties gaat, werkt de A-operator onder direct toezicht.

De mbo-2-opleiding Operator A duurt twee tot drie jaar. Je kunt kiezen voor de BBL of BOL leerweg. Tijdens je opleiding kun je je specialiseren in verschillende sectoren, bijvoorbeeld productie, textiel of voedsel. Kies je voor de opleiding procesoperator A dan word je deskundig op het gebied van chemisch-fysische processen als het bereiden van bier en het omzetten van hout in papier. Als je deze opleiding hebt afgerond kun je doorstromen naar de niveau-3-opleiding Allround operator/ Operator B.

Een operator A of procesoperator A kan aan de slag als field-operator, assistent panel-operator of panel-operator. Je werkt vaak in ploegen, die er samen voor zorgen dat een fabriek een kwalitatief goed product maakt.


Waar kun je de mbo-opleiding Procesoperator A volgen?

Kijk ook eens op onze andere websites:

mijnscheikunde

sciencespace

natuurkundenl