Menu

Milieufunctionaris (niveau 4)

Wil jij je inzetten voor een schoner milieu? Wil je bijdragen aan groenere productieprocessen en aan de uitvoering van milieuregels? Heb je interesse in ecosystemen en bodemprocessen?

De opleiding tot milieufunctionaris is een brede opleiding. Je leert over procestechnieken en milieuwetgeving. Daarnaast leer je ook met milieutechnische apparatuur werken. Jouw taak is het onderzoeken en optimaliseren van productieprocessen of het bedienen van milieutechnische installaties. Je geeft adviezen aan bedrijven over milieuvriendelijk produceren en je beheert milieuzorgsystemen. Je begeleidt onderzoek naar het milieu en je zorgt er bijvoorbeeld voor dat bodemgebieden gesaneerd worden. Zo draag je bij aan een gezonde leefomgeving. Je vraagt vergunningen aan en ziet toe dat bedrijven zich aan de milieuregels houden. Het verzorgen van voorlichting is een belangrijke taak voor een milieufunctionaris.

De mbo-4-opleiding tot milieufunctionaris duurt drie tot vier jaar en is zowel via de BOL als BBL leerweg te volgen. Als je deze opleiding hebt afgerond kun je eventueel doorstromen naar een hbo-opleiding als Milieukunde.

Als milieufunctionaris kun je aan het werk bij de milieutechnische dienst van bijvoorbeeld een gemeente, een waterschap, een aannemer of bij een productiebedrijf. Je bent een specialist op het gebied van lucht, bodem, water, geluid en milieuwetgeving.


Waar kun je de mbo-opleiding Middenkaderfunctionaris milieutechniek volgen?

Kijk ook eens op onze andere websites:

mijnscheikunde

sciencespace

natuurkundenl