Menu

Assistent operator (niveau 1)

Houd je van machines? Wil je helpen om grondstoffen te bewerken tot een product? Wil je werken in een fabriek?
Als assistent operator kun je aan de slag gaan bij verschillende industriële bedrijven waarbij grondstoffen worden omgezet in producten. Deze bedrijven maken bijvoorbeeld auto’s, koffie, kleding of bier. Jij bent medeverantwoordelijk voor de werking van de machines en installaties die nodig zijn bij productieprocessen. Dat betekent dat je machines en installaties bedient en onderhoudt. Je moet erg zorgvuldig te werk gaan en altijd volgens de voorschriften en regels werken. Daarnaast let je ook op veiligheid en milieuvoorschriften.

Tijdens de opleiding tot Assistent operator leer je handelingen uitvoeren die nodig zijn om installaties te beheren. Deze mbo-1 opleiding duurt 0,5 – 1 jaar. Je leert hoe het is om te werken in een bedrijf en je krijgt dus vooral praktijkonderwijs. Om je baankansen te vergroten kun je na deze opleiding doorstromen naar de niveau-2-opleiding voor Operator/ Operator A.

Wil je niet verder studeren? Dan kun je als Assistent operator aan de slag in bijvoorbeeld de metaalproductenindustrie, elektrotechnische industrie, machine-industrie of de levensmiddelenindustrie. Als assistent operator werk je altijd onder toezicht van een leidinggevende of collega.


Waar kun je de mbo-opleiding Assistent operator volgen?

Kijk ook eens op onze andere websites:

mijnscheikunde

sciencespace

natuurkundenl