Menu

Procesoperator C/ hoofdoperator (niveau 4)

Wil jij zelfstandig productieprocessen beheren zoals het maken van telefoons? Vind je het leuk installaties te onderhouden? Ben je geïnteresseerd in mechanische en chemische processen?

Als hoofdoperator/ procesoperator C leer je zelfstandig complexe productieprocessen beheren. Hierbij zorg je ervoor dat de machines goed functioneren en dat onverwachte storingen snel worden verholpen. Het productieproces moet continu door blijven draaien! Daarnaast pleeg je onderhoud aan de installaties. Je bent verantwoordelijk dat het productieproces goed verloopt en je draagt zorg voor de kwaliteit van het eindproduct. Je geeft leiding aan een team van operators en je houdt je bezig met planning en communicatie binnen het bedrijf.

De niveau-4-opleiding tot hoofdoperator/procesoperator C duurt drie tot vier jaar. Je kunt kiezen voor de BBL of de BOL leerweg. Tijdens de opleiding leer je niet alleen hoe je installaties voor de productie moet beheren, maar ook hoe je leiding moet geven en moet communiceren.

Als je deze opleiding hebt afgerond kun je eventueel doorstromen naar een HBO opleiding zoals Chemische technologie. Je kunt ook als hoofdoperator/ procesoperator C aan de slag binnen verschillende takken in de industrie. Operators zijn bijvoorbeeld hard nodig in de metaalbewerking, in de grafische industrie bij drukkerijen, maar ook bij de productie van voedsel, cosmetica of kleding


Waar kun je de mbo-opleiding Hoofdoperator/procesoperator C volgen?

Kijk ook eens op onze andere websites:

mijnscheikunde

sciencespace

natuurkundenl