Menu

Allround operator / procesoperator B (niveau 3)

Ben je geïnteresseerd in productieprocessen? Wil je werken in een bedrijf waar mp3-spelers, cosmetica of cola gemaakt wordt? Wil je een bijdrage leveren aan diverse mechanische en chemische processen?

Als Allround operator controleer en beheer je machines en installaties in productiebedrijven. Bij het maken van een product komen veel verschillende processen en machines kijken. Die processen zijn gaan deels automatisch, maar moeten regelmatig gecontroleerd en bijgestuurd worden. Je zorgt dat het productieproces goed verloopt en dat er kwalitatieve producten worden geproduceerd Je zorgt dat machines goed zijn afgesteld en je grijpt in als er iets dreigt mis te gaan.

De mbo-3-opleiding Allround operator duurt twee tot vier jaar en kun je zowel volgens de BBL als de BOL leerweg volgen. Je kunt je tijdens de opleiding specialiseren richting verschillende sectoren, bijvoorbeeld productie, textiel of voedsel. Na het afronden van de opleiding Allround operator/Procesoperator B kun je doorstromen naar de niveau-4-opleiding Hoofdoperator/Procesoperator C.

Wil je niet verder studeren? Als Operator B kun je werk vinden bij allerlei bedrijven binnen de procesindustrie. Denk daarbij aan de metaalproductenindustrie, elektrotechnische industrie, machine-industrie, levensmiddelenindustrie, rubberindustrie of de energiesector.


Waar kun je de mbo-opleiding Allround operator volgen?

Kijk ook eens op onze andere websites:

mijnscheikunde

sciencespace

natuurkundenl