Mechatronica

HBO
De Haagse Hogeschool
DELFT

Informatie

Bedrijven en overheid hebben veel behoefte aan goede mechatronisch ingenieurs. Wil jij slimme apparaten ontwerpen die werk uit handen nemen? Kies de 4-jarige voltijdopleiding Mechatronica in Delft.
Essentieel voor de mechatronicus is systeemdenken, inzien hoe de verschillende aspecten van een complex systeem in elkaar passen. Hij kan systemen testen, verbeteren en ontwerpen.
Het vakgebied mechatronica is in opkomst. Het werkveld vraagt om hoogopgeleide mensen die het samenspel tussen elektrotechniek, werktuigbouwkunde en technische informatica begrijpen en overzien. Na deze opleiding ben jij zo'n professional. Je leert mechatronische toepassingen analyseren, ontwerpen en beheren. Met jouw kennis ontwikkel je technische innovaties van de toekomst.

Je hebt een voorliefde voor verschillende vormen van techniek en engineering en werkt binnen een technische omgeving op mbo+ niveau. Je wil graag doorgroeien in je werk en daarom je kennis verbreden en verdiepen. Dat doe je het liefst in de praktijk. Je bent ambitieus en gedisciplineerd.

Als bachelor Mechatronica weet je hoe je mechatronische toepassingen analyseert, ontwerpt en beheert. Je hebt je verdiept in vakken als besturingstechniek, software-ontwerp, meet- en regeltechniek, systeemdynamica en motion control. Als professional kun je uit de voeten met vele toepassingen, van robotica tot 3D-modelling.
Start opleiding
Lees meer
Haalt eerste jaar
52%
ECTS
240
Vrouwen
7%
Numerus fixus
Nee
Mannen
93%

Toelating

VMBO
Deze opleiding is direct toegankelijk met een MBO 4 diploma.

HAVO

Wettelijke eisen

  • NG Toelaatbaar met Natuurkunde of Natuur, leven en technologie
  • NT Rechtstreeks toegang
VWO

Wettelijke eisen

  • EM Toelaatbaar met Natuurkunde
  • NG Toelaatbaar met Natuurkunde of Natuur, leven en technologie
  • NT Rechtstreeks toegang
Voor meer informatie:
Bezoek opleiding pagina

Instelling, locatie en contact

De Haagse Hogeschool
Rotterdamseweg 137
2628 AL
DELFT

Open dagen (0)

Deze opleiding op andere locaties

HBO
Avans Hogeschool
BREDA
vergelijken
HBO
Fontys Hogescholen
EINDHOVEN
vergelijken
HBO
Fontys Hogescholen
VENLO
vergelijken
HBO
s
Saxion Hogeschool
ENSCHEDE
vergelijken