Mechatronica

HBO
Avans Hogeschool
BREDA

Informatie

Bij de opleiding Mechatronica leer je producten te ontwerpen en te besturen waarin beweging een centrale rol heeft. Denk aan robots of productiemachines.
Of het nu een auto, een vulmachine voor colablikjes of een achtbaan is. Al deze producten hebben de afgelopen jaren een verandering ondergaan: ze werden slimmer door het gebruik van sensoren en computers. Het vakgebied mechatronica is de aanjager van deze verandering. Het verbindt de kennis vanuit verschillende vakgebieden zoals werktuigbouwkunde, elektrotechniek en informatica om zo tot de slimme producten van de toekomst te komen.
Jij haalt apparaten graag uit elkaar. Je wilt weten hoe een machine werkt. Hoe alle onderdelen bewegen en samenwerken. Die nieuwsgierigheid deel je graag met anderen. Je gaat samen op zoek naar nóg vernuftiger systemen.
De opleiding Mechatronica ontstond op verzoek van het bedrijfsleven. Met een selectief vakkenpakket uit de opleidingen Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek en Informatica ontwikkel je je t...
Het vakgebied mechatronica is in opkomst. Het werkveld vraagt om hoogopgeleide mensen die het samenspel tussen elektrotechniek, werktuigbouwkunde en technische informatica begrijpen en overzien. Na deze opleiding ben jij zo'n professional. Je leert mechatronische toepassingen analyseren, ontwerpen en beheren. Met jouw kennis ontwikkel je technische innovaties van de toekomst.

Je hebt een voorliefde voor verschillende vormen van techniek en engineering en werkt binnen een technische omgeving op mbo+ niveau. Je wil graag doorgroeien in je werk en daarom je kennis verbreden en verdiepen. Dat doe je het liefst in de praktijk. Je bent ambitieus en gedisciplineerd.

Als bachelor Mechatronica weet je hoe je mechatronische toepassingen analyseert, ontwerpt en beheert. Je hebt je verdiept in vakken als besturingstechniek, software-ontwerp, meet- en regeltechniek, systeemdynamica en motion control. Als professional kun je uit de voeten met vele toepassingen, van robotica tot 3D-modelling.
Start opleiding
september 2021
Haalt eerste jaar
62%
ECTS
240
Vrouwen
4%
Numerus fixus
Nee
Mannen
96%

Toelating

VMBO
Deze opleiding is direct toegankelijk met een MBO 4 diploma.

HAVO

Wettelijke eisen

  • NG Toelaatbaar met Natuurkunde of Natuur, leven en technologie
  • NT Rechtstreeks toegang
VWO

Wettelijke eisen

  • EM Toelaatbaar met Natuurkunde
  • NG Toelaatbaar met Natuurkunde of Natuur, leven en technologie
  • NT Rechtstreeks toegang
Voor meer informatie:
Bezoek opleiding pagina

Instelling, locatie en contact

Avans Hogeschool
Lovensdijkstraat 61-63
4818 AJ
BREDA

Open dagen (0)

Deze opleiding op andere locaties

HBO
Fontys Hogescholen
EINDHOVEN
vergelijken
HBO
Fontys Hogescholen
VENLO
vergelijken
HBO
Saxion Hogeschool
ENSCHEDE
vergelijken
HBO
s
De Haagse Hogeschool
DELFT
vergelijken