Chemische Technologie

HBO
Avans Hogeschool
BREDA

Informatie

Bij Chemische Technologie leer je de techniek achter industriële processen en de technologie om producten te maken. Je denkt in grootschalige oplossingen met aandacht voor duurzaamheid en energie.
Als chemisch technoloog ben je een expert op het gebied van technologie, procesontwerp, duurzaamheid en energie. Je verzint oplossingen voor kleine en grote problemen, binnen bedrijven en voor de maatschappij. Als een kunststofproducent een nieuw product op grote schaal wil produceren, ben jij degene die dit proces ontwerpt. Wanneer een suikerproducent de productkwaliteit wil verbeteren, bedenk jij hoe dit gerealiseerd kan worden.
Je bent geïnteresseerd in natuurkunde, wiskunde en scheikunde en wilt jouw technisch inzicht toepassen in de praktijk. Je wilt duurzame oplossingen verzinnen voor bestaande en nieuwe uitdagingen in de procesindustrie. Dat doe je door logisch na te denken en met anderen samen te werken.
Je leert hoe grootschalige processen werken en hoe je deze ontwerpt en verbete...
De opleiding is vanaf september 2006 helemaal internationaal gericht en wordt volledig in het Engels aangeboden. Daarom verandert ook de naam van de opleiding: Process & Food Technology .
Werken bij Unilever of Shell?

Als je droomt van een carrière bij een internationaal bedrijf zoals Unilever of Shell en het je boeiend lijkt om lessen te volgen met studenten uit de hele wereld - en natuurlijk ook uit Nederland -, schrijf je dan in of kom eerst eens even kijken op een Open Dag!

Informatie over vakken, aanmelding, toelatingseisen, voorlichtingactiviteiten, vind je op de pagina's van Process & Food Technology (Engelstalig).
Start opleiding
Haalt eerste jaar
63%
ECTS
240
Vrouwen
21%
Numerus fixus
Nee
Mannen
79%

Toelating

VMBO
Deze opleiding is direct toegankelijk met een MBO 4 diploma.

HAVO

Wettelijke eisen

  • NG Rechtstreeks toegang
  • NT Rechtstreeks toegang
VWO

Wettelijke eisen

  • NG Rechtstreeks toegang
  • NT Rechtstreeks toegang
Voor meer informatie:
Bezoek opleiding pagina

Instelling, locatie en contact

Avans Hogeschool
Lovensdijkstraat 61-63
4818 AJ
BREDA

Open dagen (0)

Deze opleiding op andere locaties

HBO
NHL Stenden Hogeschool
LEEUWARDEN
vergelijken
HBO
Hanzehogeschool Groningen
GRONINGEN
vergelijken
HBO
Saxion Hogeschool
ENSCHEDE
vergelijken
HBO
s
Hogeschool Utrecht
UTRECHT
vergelijken
HBO
s
Hogeschool Rotterdam
ROTTERDAM
vergelijken
HBO
s
De Haagse Hogeschool
'S-GRAVENHAGE
vergelijken