Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

HBO
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
NIJMEGEN

Informatie

Je hebt een fascinatie voor DNA. Bij de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek leer je welke informatie er in cellen zit en draag je bij aan baanbrekend biomedisch of forensisch onderzoek.
Als biomedisch onderzoeker buig jij je over diverse onderzoeksvragen, zoals: hoe ontstaat kanker? Welke lichaamsreacties ontregelen cellen en wat kun je eraan doen? Je onderzoekt als forensisch laboratoriumexpert bewijsmateriaal in geval van schade en verwondingen. Of je spoort doping op in bloed. Bij al deze onderzoeksvragen ontdek jij de oorzaak.
Jij vindt biologie interessant en wilt alles weten over DNA. Je bent vindingrijk en nieuwsgierig. Kunt kritisch nadenken en wilt weten welke informatie er in cellen of bewijsmateriaal verborgen zit. Je bent precies en zorgt ervoor dat je geen fouten maakt. Jij werkt het liefst op de achtergrond. En bent je bewust van het belang van jouw werk.
De opleiding is breed en divers, net als het vakgebied. Jij maakt jezelf de weg in het laboratorium...
Valt het jou ook op? Langzaam maar zeker rekenen we af met allerlei ziekten. Waar we vroeger bijvoorbeeld het k-woord niet eens durfden te noemen, kleden we haar nu laagje voor laagje uit. Eerst nog eerbiedig en geduldig. Met microscopische precisie ontrafelen we fouten in het DNA. Puur en alleen om de woekeringen te begrijpen. En valt het kwartje? Dan zetten we keihard in op genezing. Zo proberen we meerdere ziekten met al onze microbiologische, biochemische en genetische kennis te bestrijden. Sluit jij je aan bij het winnende team van analisten? Door rake medische diagnoses of scherpe bioresearch? Kies voor Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (BML).

Hoe werken chemische processen in levende organismen? Dat is de centrale vraag in deze opleiding. Met daarbij duizend en één andere onderzoeksvragen. Zoals: Hoe genees je hersenvliesontsteking? Of niet-medische vragen zoals: welk effect hebben micro-organismen op de waterkwaliteit? Tijdens de vierjarige opleiding leer je deze vraagstukken te onderzoeken en te analyseren. Daarvoor krijg je kennis over microbiologie, hematologie, biochemie en DNA-technieken en je maakt meters in het laboratorium.
Start opleiding
Haalt eerste jaar
69%
ECTS
240
Vrouwen
72%
Numerus fixus
Nee
Mannen
28%

Toelating

VMBO
Deze opleiding is direct toegankelijk met een MBO 4 diploma.

HAVO

Wettelijke eisen

  • NG Rechtstreeks toegang
  • NT Rechtstreeks toegang
VWO

Wettelijke eisen

  • NG Rechtstreeks toegang
  • NT Rechtstreeks toegang
Voor meer informatie:
Bezoek opleiding pagina

Instelling, locatie en contact

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Kapittelweg 33
6525 EN
NIJMEGEN

Open dagen (0)

Deze opleiding op andere locaties

HBO
NHL Stenden Hogeschool
LEEUWARDEN
vergelijken
HBO
NHL Stenden Hogeschool
EMMEN
vergelijken
HBO
Hanzehogeschool Groningen
GRONINGEN
vergelijken
HBO
s
Avans Hogeschool
BREDA
vergelijken
HBO
s
Saxion Hogeschool
ENSCHEDE
vergelijken
HBO
s
Saxion Hogeschool
DEVENTER
vergelijken
HBO
s
Hogeschool Utrecht
UTRECHT
vergelijken
HBO
s
Hogeschool Leiden
LEIDEN
vergelijken
HBO
s
Hogeschool Rotterdam
ROTTERDAM
vergelijken
HBO
s
Hogeschool INHOLLAND
AMSTERDAM
vergelijken