Medische Natuurwetenschappen

WO
Vrije Universiteit Amsterdam
AMSTERDAM

Informatie

Wil jij meewerken aan manieren om kanker nog gerichter te bestrijden? Aan methoden om brandwonden sneller te genezen? Onderzoek doen waardoor weefsel, cellen en DNA beter in kaart gebracht kunnen worden?
Dan is de studie Medische Natuurwetenschappen iets voor jou. Door een unieke combinatie van exacte vakken en de biomedische wereld draag jij straks bij aan belangrijke medische innovaties en de gezondheid van mensen. Je slaat een brug tussen fundamenteel onderzoek en de praktijk in de kliniek. Als medisch natuurwetenschapper lever je een bijdrage aan nieuwe technologische oplossingen in de medische wereld. Je gaat aan de slag met onderwerpen uit Natuurkunde, Scheikunde, Wiskunde, Informatica en Fysiologie in een medische context. Zo krijg je een brede basiskennis van deze vakken. Daarnaast leer je belangrijke vaardigheden zoals het uitvoeren van experimenten, onderzoek doen en samenwerken.
Tijdens de bachelor Medische Natuurwetenschappen duik je in de wondere wereld van medische innovaties. Je studeert Natuurkunde, Scheikunde, Wiskunde, Informatica en Fysiologie in een medische context. Hierdoor leer je over de grenzen van je vakgebied heen te kijken en complexe medische problemen effectief op te lossen. Met Medische Natuurwetenschappen aan de VU kies je een studie die uniek is in Nederland: hier combineren we fundamentele Beta kennis met de klinische praktijk. Van alle gezondheidsopleidingen die je aan de VU kunt studeren is dit de meest exacte. Medische Natuurwetenschappen is een samenwerking tussen de bètafaculteiten, het VU medisch centrum en het AMC. De bètafaculteiten en het AUMC, locatie VUMC zitten op één locatie: de VU campus - wel zo praktisch. Met deze brede bètaopleiding kun je straks state-of-the-art wetenschap, op het gebied van bijvoorbeeld natuurkunde of scheikunde, vertalen naar de geneeskunde van de toekomst.
Start opleiding
Lees meer
Haalt eerste jaar
84%
ECTS
180
Vrouwen
66%
Numerus fixus
Nee
Mannen
34%

Toelating

VMBO
Niet toelaatbaar
HAVO
Niet toelaatbaar
VWO

Wettelijke eisen

  • EM Toelaatbaar met Natuurkunde en Scheikunde en Wiskunde B
  • CM Toelaatbaar met Natuurkunde en Scheikunde en Wiskunde B
  • NG Toelaatbaar met Natuurkunde en Wiskunde B
  • NT Rechtstreeks toegang
Voor meer informatie:
Bezoek opleiding pagina

Instelling, locatie en contact

Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105
1081 HV
AMSTERDAM

Open dagen (0)

Deze opleiding is niet op andere locaties te volgen.