Voedingsmiddelentechnologie

HBO
HAS Hogeschool
'S-HERTOGENBOSCH

Informatie

Ooit dieper nagedacht over vruchtenyoghurt? Je afgevraagd hoe de smaak, kleur en dikte worden bepaald? Wel eens willen weten hoe ze de kwaliteit, veiligheid en houdbaarheid kunnen garanderen?
En hoe voedingsmiddelen worden geproduceerd? Wil je weten welke wereld er achter een etiket zit? Dan is Voedingsmiddelentechnologie je op het lijf geschreven.

Tijdens deze veelzijdige opleiding leer je alles over het ontwikkelen en produceren van nieuwe, betere en gezondere voedingsmiddelen of het aanpassen van bestaande. Je leert welke (nieuwe) ingrediënten je moet gebruiken en hoe je een product verantwoord en gezond kunt maken. Daarnaast leer je met welke procestechnologieën je deze producten kunt maken. Zo krijg je les over de verschillende productie- en conserveringsmethoden, voedselveiligheid en kwaliteit van voedingsmiddelen en wettelijke eisen t.a.v. producten en processen. Ook de relatie tussen grondstoffen en bewerkingsprocessen komt aan bod.
En hoe voedingsmiddelen worden geproduceerd? Wil je weten welke wereld er achter een etiket zit? Dan is Voedingsmiddelentechnologie je op het lijf geschreven.

Tijdens deze veelzijdige opleiding leer je alles over het ontwikkelen en produceren van nieuwe, betere en gezondere voedingsmiddelen of het aanpassen van bestaande. Je leert welke (nieuwe) ingrediënten je moet gebruiken en hoe je een product verantwoord en gezond kunt maken. Daarnaast leer je met welke procestechnologieën je deze producten kunt maken. Zo krijg je les over de verschillende productie- en conserveringsmethoden, voedselveiligheid en kwaliteit van voedingsmiddelen en wettelijke eisen t.a.v. producten en processen. Ook de relatie tussen grondstoffen en bewerkingsprocessen komt aan bod.
Start opleiding
Haalt eerste jaar
73%
ECTS
240
Vrouwen
49%
Numerus fixus
Nee
Mannen
51%

Toelating

VMBO
Deze opleiding is direct toegankelijk met een MBO 4 diploma.

HAVO

Wettelijke eisen

  • EM Toelaatbaar met Scheikunde en Wiskunde A
  • NG Rechtstreeks toegang
  • NT Rechtstreeks toegang
VWO

Wettelijke eisen

  • EM Toelaatbaar met Scheikunde en Wiskunde A
  • NG Rechtstreeks toegang
  • NT Rechtstreeks toegang
Voor meer informatie:
Bezoek opleiding pagina

Instelling, locatie en contact

HAS Hogeschool
Onderwijsboulevard 221
5223 DE
'S-HERTOGENBOSCH

Open dagen (0)

Deze opleiding op andere locaties

HBO
Hogeschool Van Hall Larenstein
RHEDEN
vergelijken
HBO
Hogeschool Van Hall Larenstein
LEEUWARDEN
vergelijken