Tuinbouw en Akkerbouw

HBO
Aeres Hogeschool
DRONTEN

Informatie

Ligt jouw passie bij de teelt van tuinbouw- en akkerbouwgewassen? Wiljij alles leren over hoe je de teelt kunt optimaliseren, om een hogereopbrengst en betere kwaliteit te behalen?
Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Onze praktijkgerichtevoltijdstudies Tuinbouw & Akkerbouw en Agrarisch Ondernemerschap Tuinbouw& Akkerbouw bieden jou volop mogelijkheden om specialist te worden binnendeze dynamische en innovatieve sectoren. Tijdens je studietijd ga je op zoeknaar mogelijkheden om Nederland aan de top te laten staan op het gebied vanonder andere productie, veredeling en handel. Om binnen de tuin- enakkerbouwsector aan de slag te kunnen, heb je niet alleen veel teelttechnischekennis en vaar...
Hollandse groenten, bloemen en aardappelen, je vindt ze over de hele wereld. Dat is geen toeval, dat komt doordat wij hier in Nederland een enorme kennis en ervaring op het gebied van tuinbouw en akkerbouw hebben opgebouwd. Wij creëren nieuwe rassen en ontwikkelen technische innovaties. Bovendien werken wij aan duurzame productiemethoden en bedrijven handel met mensen over de hele wereld. Tuinbouw en akkerbouw is jouw springplank naar deze dynamische, innovatieve en internationale sector!

De opleiding biedt je alle kennis en vaardigheden voor een mooie toekomst in een mooie sector. Het is een brede opleiding waarin zowel technische als bedrijfskundige vakken aan bod komen. Je ontdekt dus de wereld van planten, met vakken zoals biologie, teelttechnieken en veredeling, maar ook de hele keten van producent tot consument, met vakken zoals bedrijfseconomie, management en marketing.

In alle vakken komen actuele thema’s aan bod, zoals trends in smaak en afzet, veranderende kwaliteitseisen, duurzame productie en voedselveiligheid. Ook in de praktijklessen houd je je bezig met de nieuwste ontwikkelingen in de sector. Zo werk je met de modernste apparatuur die op de markt verkrijgbaar is.
Start opleiding
Lees meer
Haalt eerste jaar
68%
ECTS
240
Vrouwen
14%
Numerus fixus
Nee
Mannen
86%

Toelating

VMBO
Deze opleiding is direct toegankelijk met een MBO 4 diploma.

HAVO

Wettelijke eisen

  • EM Toelaatbaar met Scheikunde
  • NG Rechtstreeks toegang
  • NT Rechtstreeks toegang
VWO

Wettelijke eisen

  • EM Toelaatbaar met Natuur, leven en technologie of Scheikunde
  • NG Rechtstreeks toegang
  • NT Rechtstreeks toegang
Voor meer informatie:
Bezoek opleiding pagina

Instelling, locatie en contact

Aeres Hogeschool
De Drieslag 4
8251 JZ
DRONTEN

Open dagen (0)

Deze opleiding op andere locaties

HBO
Hogeschool Van Hall Larenstein
LEEUWARDEN
vergelijken
HBO
HAS Hogeschool
'S-HERTOGENBOSCH
vergelijken