Biotechnologie

HBO
NHL Stenden Hogeschool
LEEUWARDEN

Informatie

Grootschalige griepvaccinatie, onderzoek naar voedselvergiftiging, afvalwater zuiveren... In de huidige maatschappij komt Biotechnologie vaak om de hoek kijken.
Bij Biotechnologie leer je meer op het gebied van scheikunde, biologie, techniek en informatica. Denk hierbij aan het doen van onderzoek aan DNA, cellen of geneesmiddelen. Je houdt van exacte vakken en hebt een kritische blik. Daarnaast ben je nauwkeurig, resultaatgericht en heb je veel doorzettingsvermogen. De echte wereld staat centraal; al direct vanaf het begin werk je in teamverband met casussen uit de praktijk via gastlessen, excursies, projecten en vaardigheidstrainingen. Het gaat om leren door zien, doen én communiceren. Wil je hierin aan het werk, dan is Leeuwarden the place to be. Want de opleiding Biotechnologie in Leeuwarden is de enige in zijn soort in Nederland!
Bij ons leer je hoe onderzoek doet waar de mens - letterlijk en figuurlijk - beter van wordt. Je werkt in laboratoria samen met studenten, docenten, onderzoekers én professionals uit het werkveld. Je ontwikkelt bijvoorbeeld nieuwe medicijnen, zoekt naar de oorzaken van ziekten of bent betrokken bij het verbeteren van oogsten. Naast de theoretische vakken op gebied van scheikunde, biologie en informatica, ga je ook aan de slag met je persoonlijk vaardigheden. Je ontwikkelt eigenschappen die straks in het werkveld belangrijk voor je zijn, zoals nieuwsgierigheid, denken in oplossingen en maatschappelijke betrokkenheid. En ben je benieuwd naar de wereld achter CSI? Kies dan voor de unieke afstudeerrichting Forensic Sciences!
Start opleiding
september 2021
Haalt eerste jaar
55%
ECTS
240
Vrouwen
35%
Numerus fixus
Nee
Mannen
65%

Toelating

VMBO
Deze opleiding is direct toegankelijk met een MBO 4 diploma.

HAVO

Wettelijke eisen

  • NG Rechtstreeks toegang
  • NT Rechtstreeks toegang
VWO

Wettelijke eisen

  • NG Rechtstreeks toegang
  • NT Rechtstreeks toegang
Voor meer informatie:
Bezoek opleiding pagina

Instelling, locatie en contact

NHL Stenden Hogeschool
Rengerslaan 8-10
8917 DD
LEEUWARDEN

Open dagen (0)

Deze opleiding op andere locaties

HBO
Hogeschool Van Hall Larenstein
LEEUWARDEN
vergelijken
HBO
Hogeschool INHOLLAND
AMSTERDAM
vergelijken