Menu

Bart van der Lelie

‘Ons werk heeft veel invloed op het leven van zieke mensen’

Algemene belangen

‘Schering-Plough is de grootste farmaceutische werkgever van Nederland, ik ben daar directeur corporate affairs, lid van de directie. Dat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor bedrijfszaken zoals intern beleid, contacten met de overheid en pers, en overleg met allerlei organisaties. Eén van mijn doelen is, ervoor te zorgen dat patiënten die onze geneesmiddelen nodig hebben, ze ook echt krijgen. Daarom houd ik me ook bezig met thema’s als de financiering van de zorg, vergoedingen en de wet- en regelgeving rond geneesmiddelen.

Een verschil maken

Schering-Plough legt zich ondermeer toe op de ontwikkeling van medicijnen voor patiënten met ernstige aandoeningen zoals kanker, aids en reuma. Ons werk heeft dan ook veel invloed op het dagelijkse leven van zieke mensen. Wat wij doen, kan voor patiënten en voor hun artsen een enorm verschil maken.

Maar hoe ik mijn werk doe, heeft ook gevolgen voor hoe goed het met het bedrijf gaat. Bijvoorbeeld of we verder kunnen groeien en daarmee ook weer nieuwe medicijnen kunnen ontwikkelen. Dat blijft nodig, want er zijn nog steeds veel te veel onbehandelbare ziektes.

Schaap met vijf poten

Ik vind mijn werk leuk omdat er allerlei vaardigheden van me worden gevraagd – wetenschappelijke, diplomatieke, communicatieve, leidinggevende en creatieve. Als ik het goed doe, is dat niet alleen maar goed voor ons bedrijf. Het heeft ook een positieve invloed op het leven van heel veel anderen en dat maakt het een geweldige baan!’

Kijk ook eens op onze andere websites:

mijnscheikunde

sciencespace

natuurkundenl