Leen - maintenance technician in opleiding

Deel

Naam: Leen

Leeftijd: 19 jaar

Hobby’s: Voetballen en Sim Racen

 

Welke opleiding volg je?

Allround Operationeel Technicus mbo 4

School/ROC: STC mbo College

Plaats: Brielle

 

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?

Ik heb deze opleiding gekozen omdat ik de exacte vakken, zoals wiskunde, scheikunde en natuurkunde altijd al interessant vond. Daarbij wil ik later graag een baan waarbij ik zowel in de praktijk als in de theorie bezig ben. Ik denk dat dit beroep de perfecte combinatie is van binnen en buiten werken.

Hoe ziet een gemiddelde studiedag eruit?

Nu tijdens de corona crisis, zitten wij met de huidige maatregelen 4 dagen thuis met online lessen, en volgen wij 1 dag praktijk onderwijs op school in Brielle. In de situatie zoals we die vroeger kende, gingen we wel 5 dagen per week naar school. 

Wat maakt jouw opleiding zo speciaal?

Er zijn veel dingen die ik fijn of speciaal vind aan deze opleiding. De opleiding is ontzettend “breed” omdat we veel vakken hebben, waarmee je jezelf later na deze studie nog kunt door ontwikkelen. 

Verder zijn de meeste docenten bij ons op school zelf ook eerst operator of technicus geweest, en kunnen ons dus erg goed uitleggen en leren wat ons te wachten staat tijdens, maar ook na de opleiding.

Wat is er minder leuk aan je opleiding?

Ik zou eigenlijk geen grote nadelen kunnen noemen van deze opleiding, misschien is dat ook wel waarom ik voor deze studie heb gekozen. Alleen met zoveel vakken die wij krijgen, kun je ze nooit allemaal even leuk of makkelijk vinden. Maar ook voor deze vakken moet je je best blijven doen, en zodra het dan begint te lukken, wordt de opleiding alleen nog maar veel leuker. 

Terug naar de maintenance technician

Deel

Andere interessante artikelen

Een vaccinatie of virusremmer zijn bekende manieren om onszelf te beschermen tegen virale infecties. Maar wat nou als we onszelf kunnen beschermen tegen virussen met behulp van onze darmen­?

Iedereen heeft het wel eens gehad, gisteren heerlijk gesport en vandaag je bed bijna niet uit kunnen stappen: spierpijn. 

Een trein zonder wielen? Het is misschien lastig je daar iets bij voor te stellen, maar in onder andere China en Japan bestaan ze al.