Verveel je niet deze zomer en doe iets nuttigs!

Deel

De eindexamens zijn klaar en de zomervakantie staat voor de overige scholieren ook al voor de deur. Maar wat te doen met al deze vrije tijd? Langzaam aan versoepelen de corona maatregelen en kun jij eindelijk weer in het echt met jouw vrienden afspreken. 

Na dit bijzondere schooljaar heb je wel wat ontspanning verdiend, maar er zijn nog veel mensen die het lastig hebben. En het klimaatprobleem is in de tussentijd nergens heen gegaan. Zet jezelf daarom deze zomer in als vrijwilliger!

Dit kan alleen, maar natuurlijk ook samen met vrienden of familie. Je kunt zelf kiezen of je graag eenmalig wilt helpen, of misschien de hele zomer lang, iedere week, een steentje wilt bijdragen. 

Pakjekapje
Zo kun je bijvoorbeeld in jouw buurt meedoen met de opruimactie #pakjekapje. Door corona zijn er veel mondkapjes in de natuur terecht gekomen. Dieren, en de natuur waar ze in leven, zijn slachtoffer van deze vervuiling. Op de website van nlvoorelkaar kun jij je opgeven en ontvang je een mailtje met instructie om mee te helpen met deze actie.

Cleanup All
Of help Stichting Cleanup All, een initiatief uit Delft, die cleanups organiseert om het zwerfafval in de stad te verminderen. Op hun website houden ze een kalender bij met een overzicht van aankomende cleanups waaraan je vrijblijvend kunt deelnemen. 

Boskalis Beach Cleanup Tour
Er voor jezelf nog iets uithalen? Help dan mee met de strandopruimactie de Boskalis Beach Cleanup Tour. Een mooi initiatief om de Noordzeekust schoon te maken. Geef je op samen met jouw vrienden en verzamel al het afval dat je op het strand tegenkomt. En na afloop leggen jullie je handdoek neer om zelf te ontspannen aan de zee. 

Afgelopen editie van de Boscalis Beach Cleanup Tour. Bron: Boskalis Beach Cleanup Tour 

Vrijwilliger bij een zorginstelling
Ben je meer een sociaal type? Zorginstellingen zijn altijd op zoek naar enthousiaste en lieve vrijwilligers die hun clienten vergezellen. Een stukje wandelen, een potje kaarten of gewoon lekker een uurtje kletsen. Met het zoekfilter van nlvoorelkaar kun je vinden wie jouw gezelschap bij jou in de buurt hard kan gebruiken. 

En als beloning voor jouw inzet regel je aan het einde van de dag samen met jouw vrienden een lekkere barbeque. Of maak een buitenbioscoop in de tuin met een lekker drankje en grote bak popcorn.

Deel

Andere interessante artikelen

Moet jij dit jaar een vervolgopleiding kiezen en vind je dat lastig? Lees hier alle tips voor een goede keuze!

Een trein zonder wielen? Het is misschien lastig je daar iets bij voor te stellen, maar in onder andere China en Japan bestaan ze al.

De zomervakantie zit er bijna op. Deze apps en tips maken je leven op school leuker en makkelijker!